Forsiden | Om NPS | Om parapsykologi | Beste forskning | Møter/Aktiviteter | Boksamling | Vårt tidskrift | Bli medlem
Møter/Aktiviteter
Andre aktiviteter
Tidligere møter
Tidligere ekskursjoner

Møteoversikt for høsten 2019

For informasjon ang møtested, veiforklaring, tidspunkt og priser - se her.
Klikk på det aktuelle møtet, for mer informasjon.

Torsdag 19. september
LIVET ETTER LIVET
Foredrag ved Roar Krogshus

Torsdag 17. oktober
JAKTEN PÅ TELEPATI.
Foredrag ved Chris Veløy

Torsdag 21. november
Å FINNE SADDAM HUSSEIN - EN STUDIE I ANVENDT KLARSYN
Foredrag ved Jon Mannsåker

Torsdag 5. desember
JULEMØTE
underholdning ved Elisabeth Dillingøen

--------------------------------------------------------------------------

Møtested:

Alle møter i NPS finner sted presis kl. 19.00 på FREDRIKSBORG, Fredriksborgveien 18, Bygdøy, Oslo, hvis ikke annet er oppgitt.

Entre Medlemmer: Gratis entre, unntatt ved utenlandsbesøk kr. 50. Ikke medlemmer: Kr. 100 på alle møter. Studenter kr. 70, men gratis ved utenlandsbesøk.

Adkomst: Bygdøybuss nr. 30 til Fredriksborg stoppested. Fra Jernbanetorget (foran Oslo S) , reisetid 19 minutter.

Ved egen transport, kjør til Vikingskipmuseet og fortsett ca.100 m i retning Kon-Tiki-museet. Avkjøring til venstre inn Fredriksborgveien. God parkeringsplass.Vis større kart

--------------------------------------------------------------------------

Torsdag 19. september

LIVET ETTER LIVET

Roar Krogshus

Roar Krogshus

Hva skjer fra vi dør og i mellomstadiet til vi blir født på ny? Fra bøker, TV-programmer, kanaliseringer og fra personer under hypnose finnes utallige beretninger fra «den andre siden». Dette er nå godt dokumentert og fortalt av troverdige personer. Foredraget gir en bred presentasjon av livet på den andre siden og levende bevis på at vi lever mange liv og at det finnes ingen død!  

Roar Krogshus er siviløkonom og astrolog med karma som spesialfelt. Gjennom de siste 20 årene har han beskrevet karma og tidligere liv for mer enn 4.000 personer. Han har selv minner fra tidligere liv, som har ansporet han til i mange år å samle andre sine historier fra livet mellom livene.

--------------------------------------------------------------------------

Torsdag 17. oktober

JAKTEN PÅ TELEPATI

Chris Veløy

Veløy

Du har sikkert tenkt på noen akkurat før personen ringer. Tvillinger forteller de kan kommunisere uten å ha direkte kontakt. Og mange eksperimenter viser at telepati fins. Men kan det være sant?

Dette er starten på en omfattende artikkel om telepatiforsking på NRK Vitens nettsider tidligere i år. Den var kontroversiell lenge før den ble publisert. Både Skepsis og Norsk Parapsykologisk Selskap var involvert i researchen, og etter publisering kom det skarpe reaksjoner fra både skeptikere og folk som var overbevist om at telepati fins.

Hvordan forholder objektiv journalistikk seg til et felt der tilsynelatende majoriteten av forskningsresultatene viser noe som ikke er mulig ut fra kjente vitenskapelige prinsipper? Hvordan navigerer man i et felt der begge sider preges av forutinntatthet eller andre biaser? Og hvordan takler man sine egne tendenser til å velge den ene eller andre tenkemåten?

Chris Veløy har jobbet i det populærvitenskapelige magasinet «Schrødingers katt» og «Viten og vilje» siden 2007 og har også hatt regi på «Ikke gjør dette hjemme» og "Newton" . Han har en bachelorgrad i journalistikk fra Høgskulen i Volda og en bachelorgrad i psykologi med fag fra et års studium på nanoteknologi på NTNU. Chris Veløy er materialist og beveget seg langt ut på den deterministiske skalaen i arbeidet med dokumentaren "Fri vilje" på NRK1.  Siden starten i NRKs vitenskapsredaksjon har han vært blant de mest uttalte skeptikerne. Gjennom årene har NRKs vitenskapsredaksjon sluppet til alternativ vitenskap, blant annet telepati, fra utenlandske dokumentarskapere. Med denne artikkelen ville han finne ut om det kunne være noe hold i påstandene han ikke hadde noen tro på selv i dokumentarene som har blitt vist på NRK opp igjennom årene.

--------------------------------------------------------------------------

Torsdag 21. november

Å FINNE SADDAM HUSSEIN - EN STUDIE I ANVENDT KLARSYN

Jon Mannsåker

Mannsåker

EForedraget som skulle vært om "Edgar Cayce og Akashakrøniken", utgår dessverre da Liv Andreassen gikk uventet bort i sommer. I stedet får vi et annet tema om klarsyn. Først vil det bli gitt en liten omtale av Edgar Cayce. Så presenteres "remote viewing", en teknikk for å frembringe klarsyn. Deretter vies tiden til et meget spesielt forsøk på nettopp Edgar Cayce Foundation i November 2003. 47 kursdeltakere gjorde "remote vewing" og fikk i oppdrag å beskrive stedet og omstendighetene når Saddam Hussein ble oppdaget og fanget - en gang i framtida! Et mål som ingen i verden visste noe om!. Om kvelden analyserte kursholderen alle inntrykkene og sorterte ut dem som det var stor enighet om. Neste dag fikk kursdeltakerne presentert resultatene. Da Hussein ble fanget 40 dager senere viste seg å være svært stor overenstemmelse med hva de 47 "så"! Brukte de amerikanske styrkene resultatene fra dette forsøket på Edgar Cayce Foundation?

Jon Mannsåker er redaktør av vårt medlemsblad Parapsykologiske Notiser, og har fulgt parapsykologisk forskning, bl.a. "remote viewing", i flere tiår.

--------------------------------------------------------------------------

Torsdag 5. desember:

JULEMØTE

Vi avholder vårt tradisjonelle julemøte med god mat og hyggelig samvær. Underholdning ved Elisabeth Dillingøen.

Kontakt oss


Norsk Parapsykologisk Selskap

Adresse:
Postboks 249
1319 Bekkestua

Telefon:
Leder:
41404972
Sekretær: 67143979

E-post:
informasjon@parapsykologi.no

Mer informasjon her.


For any type of enqueries - contact: Jan Guttulsrud

No part of this website may be reproduced without written permission.

Copyright 2009©ArtisticDesign